AMY&PINK

 

Designed by Vernantinfo
Powered by Pearllike

Schrijf u nu in voor de kuurweken!

Reinigings- & Ontspanningskuurweken 2023 (www.zonneroos.nl)

zaterdag 25 maart t/m vrijdag 31 maart 2023

zaterdag 15 april t/m vrijdag 21 april 2023

zaterdag 30 september t/m vrijdag 6 oktober 2023

Algemeen

Door onze samenleving staan wij veel bloot aan stress. Bovendien verkeert onze spijsvertering veelal in een toestand van overbelasting door onze leefwijze: we eten doorgaans te snel, te veel, te geraffineerd en krijgen voedingsstoffen binnen waar ons lichaam zich geen raad mee weet. Datgene wat het lichaam niet om kan zetten in waardevolle bouwstoffen wordt zo mogelijk uitgescheiden en voor de rest opgeslagen. Vasten is een doeltreffende methode om tot uitscheiding van die opgehoopte afvalstoffen te komen, die vaak verantwoordelijk zijn voor klachten als: moeheid, hoofdpijn, concentratiegebrek, lusteloosheid, depressiviteit, verminderde weerstand (waardoor verkoudheid en allerlei vormen van ontstekingen zich kunnen manifesteren), hoge bloeddruk, huidproblemen, overgewicht, langdurige aandoeningen, spijsverterings-klachten, slaapproblemen, chronische ontstekingsreacties, enz. Kortom, een algeheel gevoel van je steeds net niet fit voelen. Vasten geeft de kans gewoonten in het leven opnieuw te bezien: door het loslaten van een ingesleten voedingswijze creëer je een vorm van onafhankelijkheid die door kan werken op andere leefgebieden – bewustwordingsprocessen vinden plaats… In totaal duurt de kuurperiode zo’n 3 weken. Het vasten zelf wordt voorafgegaan door een afbouwperiode thuis gedurende een week, waarbij er bepaalde voedingsmiddelen vermeden en de hoeveelheden verminderd worden. Vervolgens vindt onder deskundige leiding het vasten plaats, waarbij alleen nog maar sappen genuttigd worden, dan wel rijst of rijstwafels gegeten worden of maaltijden die bereid zijn volgens het zuur-base principe. Dit alles na overleg n.a.v. de vragenlijst die vooraf ingevuld wordt. De aansluitende opbouwperiode, ook weer thuis, duurt eveneens een week.

Begeleiding

U wordt tijdens de kuurweken begeleid door Sandra van der Mark (Massagepraktijk Orenda in Oldemarkt) en mij als gediplomeerd natuurgeneeskundig therapeut met meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van allerlei vormen van vasten. Petra Kempkes is gediplomeerd yoga docente en verzorgt de yogalessen elke ochtend. Verder worden wij ondersteund door ervaren (sport)masseuses, zoals Tanja Bosma (www.tanjabosma.nl).

Aankomst en vertrek

Aankomst op zaterdag tussen 17.00 en 18.00 uur, vertrek op vrijdag tussen 10.00 en 10.30 uur.

Het totale programma op de Zonneroos omvat:

 • 6 overnachtingen op locatie
 • vastenkuur naar individuele behoefte, d.w.z. mild vasten volgens het zuur-base principe of
 • sapvasten of rijstvasten (in overleg te bepalen).
 • Om tot een zo hoog mogelijk effect van een vastenkuur te komen
 • dienen de omstandigheden optimaal te zijn door beweging,
 • rust, ontspanning en een gevarieerde dagelijkse begeleiding.

Tijdens de kuur vinden er ondersteunende therapieën en bezigheden plaats zoals:

 • dagelijkse leverpakking
 • dagelijkse klisma (darmspoeling) in overleg
 • dagelijkse start van de dag met yoga, ademhalingsoefeningen en meditatie
 • vier uur lichaamsmassages waarvan 30 minuten dieptemassage
 • brushing voorafgaand aan een loogbad (bijv. karwendelbad, magnesium of algen)
 • lichaamspakking in thermische deken voorafgegaan door een scrub
 • dagelijks mogelijkheid tot vrij gebruik van de sauna (en buitenzwembad in het seizoen)
 • dagelijks mogelijkheid tot vrij gebruik van de infrarood deken
 • dagelijks mogelijkheid tot vrij gebruik van voetmassage apparaat
 • kruidentheeën e/o -tincturen
 • eventueel individueel toegepaste behandelmethodes
 • dagelijks voorlichting over voeding en leefgewoonten
 • avondprogramma’s gericht op ontspanning en bewustwording en
 • de mogelijkheid voor een colonhydrotherapie (hogedarmspoeling) bij keuzemogelijkheid A.

Voorop bij dit alles staat persoonlijke aandacht en de ruimte om in contact te treden met uzelf.

Deelnemers en accommodatie

Het aantal deelnemers is beperkt tot 8 op basis van 1 persoon per kamer. De kuren vinden plaats op “de Zonneroos”, www.zonneroos.nl, gelegen in een uniek veengebied dat een uitloper is van de Weerribben op de grens van Overijssel en Z.O. Friesland. Qua accommodatie biedt de Zonneroos: 8 twee -persoonskamers en 3 eenpersoonskamers, alle met eigen badkamer. Sauna en buitenzwembad aanwezig (opening van het zwembad is afhankelijk van het weer!). Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de wensen van de deelnemers bij de toekenning van de kamers, al wordt er ook gecirculeerd en bij dezelfde verzoeken wordt er geloot. Ik behoud mij het recht voor om in uitzonderlijke gevallen zelf kamers toe te kennen.

Meer zien over de accommodatie De Zonneroos?

Bekijk de video

Aanmelding en kosten

Aanmelding is mogelijk via het inschrijfformulier, op te vragen via email bij mij.  Na ontvangst daarvan krijgt u een vragenlijst over uw gezondheid.  Er wordt een telefonische intake met u gedaan voorafgaand aan de kuurweek. Tegelijk met de bevestiging van uw inschrijving ontvangt u de richtlijnen voor de afbouwweek thuis en verdere informatie en een routebeschrijving. Na afloop van de kuur wordt er zo nodig een telefonisch consult gedaan als nazorg.

Verblijfskosten van de gehele kuur bedragen € 695 ( incl. 9% BTW ) ongeacht kamerdeling.

Kosten voor de totale begeleiding bedragen:

Keuzemogelijkheid A: Intakegesprek, behandelkosten voor 4 uur lichaamsmassage waarvan 1 diepte massage van 30 min., brushing en loogbad, 1 hogedarmspoeling, 1 thermische lichaamspakking, dagelijks yoga en meditatie plus rest van het totale aanbod voor de gehele week bedragen € 845

Keuzemogelijkheid B: Intakegesprek, behandelkosten voor 4 uur lichaamsmassage waarvan 1 dieptemassage van 30 min., brushing en loogbad, 1 ontspanningsbad, 1 thermische lichaamspakking, dagelijks yoga en meditatie plus rest van het totale aanbod voor de gehele week bedragen € 805

Totale kuurprijs bij keuzemogelijkheid A is € 1540 (all-in incl. BTW).

Totale kuurprijs bij keuzemogelijkheid B is € 1500 (all-in incl. BTW).

Uw inschrijving is pas definitief na ontvangst van het inschrijfgeld door € 695 over te maken op bankrekeningnummer NL 49 SNSB 0908247524 t.n.v. Florentine van Vollenhoven te Ruinen o.v.v. “kuurweek”.

De restbedragen resp. € 845 en € 805 dienen uiterlijk 21 dagen voor aanvang van de kuur overgemaakt te zijn.

 

ALGEMEEN: Bij annulering van de kuurweken

Annulering is mogelijk tot 43 dagen voor aanvang van de kuur (i.v.m. de reservelijst). Dan wordt het inschrijfgeld teruggestort minus administratiekosten van € 100,-. Daarna vindt er geen restitutie plaats van het aanbetaalde bedrag. Het is mogelijk een annuleringsverzekering af te sluiten bij bijvoorbeeld Univé.

De begeleidingskosten (consulten) zijn doorgaans terug te vorderen bij de ziektekostenverzekeraar, afhankelijk van de polis. Daartoe ontvangt u twee verschillende facturen. Neem desgewenst contact op voor overleg.

Mocht u nog behoefte hebben aan aanvullende informatie dan kunt u altijd contact met mij opnemen:

Florentine van Vollenhoven – Praktijk voor Natuurgeneeskunde, Hees 35, 7963 PA Ruinen – Nederland. Tel. 0522 – 470408, info@fvanvollenhoven.nl

Designed by Vernantinfo
Powered by Pearllike